Skip links

Privacy Policy

Introduction

At CGC Digital Sdn. Bhd. (“CGC Digital”), we value your privacy and strive to protect your personal information in compliance with the laws of Malaysia. CGC Digital will only collect and use your personal information in accordance with such laws (including the Personal Data Protection Act 2010) and this privacy policy deals with personally identifiable information (referred to as “data”) that may be collected about you through our services or facilities. This policy does not apply to other entities that are not owned or controlled by the CGC Digital website, nor does it apply to persons that are not employees or agents of CGC Digital website, or that are not under CGC Digital website’s control. Please take time to read this site’s Terms of Use.

Unless stated otherwise, the expression “CGC Digital” includes its related companies.

1. Importance of Consent

You may be required to provide CGC Digital with your personal data when you request information or sign up for our products and services. In doing so, you consent to its use by CGC Digital in accordance with this Privacy Policy.

Your sensitive personal data (including data relating to your physical or mental health, the commission or alleged commission of offences, etc.) shall be collected by us if you apply for certain products which require you to disclose such sensitive personal data to us. CGC Digital will only use your sensitive personal data to provide the service(s) you signed up for. If CGC Digital collect, use, maintain or disclose your sensitive personal data, we will ask for your express consent.

You have the choice, at any time, not to provide your personal data/sensitive personal data or to revoke your consent to CGC Digital processing of your personal data/sensitive personal data. However, failure to provide such personal data/sensitive personal data or revocation of your consent to process personal data/sensitive personal data provided may result in CGC Digital being unable to provide you with effective and continuous products and services.

2. Collection of Data

As on many websites, CGC Digital website may also automatically receive general information that is contained in server log files, such as your IP address, and cookie information. Information collected will generally include but not limited to your name, e-mail address, contact number and other details, upon your completion of the feedback/enquiry/complaint and quick contact forms available on the CGC Digital website. These information are required for us to provide the necessary feedback to all your enquiries. To enable us to monitor the activity on CGC Digital website, we also collect information such as the number of users, the date and time of visits, the number of pages viewed and the information downloaded.

The personal data CGC Digital collect can be either obligatory or voluntary. Obligatory personal data are those required in order to provide you with products and services. If you do not provide us with obligatory personal data, CGC Digital would not be able to provide you with our products and services.

Voluntary personal data are those which are not mandatory in order for CGC Digital to provide you with our products and services. If you do not provide CGC Digital with the voluntary personal data, you can still sign up for our products and services. Obligatory and voluntary personal data differs for each product and service and will be indicated in the application forms.

Data from you are obtained in numerous ways, such as:

  • When you sign up for or use one of the many services CGC Digital provide.
  • When you contact CGC Digital through various methods, such as application forms, emails and letters, telephone calls and conversations you have with CGC Digital staff.
  • From our analysis of your transactions (e.g. payment history, loan or deposit balances, credit or debit card purchases).
  • CGC Digital may also obtain your personal data when you participate in customer surveys or when you sign up for any of CGC Digital’s promotions.
  • When we obtain any data and information from authorised third parties (e.g. credit reference agencies, regulatory and enforcement agencies, employers, joint account holders, guarantors, legal representatives).
3. Cookies

A cookie is a package of data that allows our server to identify and interact more effectively with your computer without identifying the individual users. Like many websites, this website sets and uses cookies to enhance your user experience; to remember your personal settings for instance.

4. Purpose of Processing Your Personal Data

CGC Digital may process your personal data for the following reasons:

  • To assess application for our products and services.
  • To verify financial standing through credit reference checks.
  • To manage and maintain your account and facility.
  • To evaluate financial needs and to continue performing the contractual obligations entered into between CGC Digital and you.
  • To respond to your enquiries and complaints and to resolve disputes.
  • For internal functions such as evaluating the effectiveness of marketing, market research, statistical analysis and modeling, reporting, audit and risk management and to prevent fraud.
  • Fulfillment of any regulatory requirements and for any other reasons connected with providing you the services you require.

CGC Digital may also share your personal data with other entities such as CGC Digital agents or strategic partners and other third parties (“other entities”) and you may receive marketing communication from CGC Digital or from these other entities about products and services that may be of interest to you.

Should you no longer wish to receive these marketing communications, please notify us to withdraw your consent and we will stop processing and sharing your personal data with these other entities for the purpose of sending marketing communications.

You have a choice to withdraw your consent for receiving marketing or promotional materials/communication, you may contact us using the contact details appearing on the web site.

5. Disclosure of Personal Data

Your personal data held by us shall be kept confidential. However, in order to provide you with effective and continuous products and services and to comply with any legal and regulatory requirements, we may need to disclose your personal data to:

  • Credit reference agencies when you apply for any of our credit-based products.
  • Our authorised agents and service providers with whom we have contractual agreements for some of our functions, services and activities.
  • Financial service providers (e.g. mortgage brokers, insurance companies).
  • Our merchants and strategic partners.
  • Parties authorised by you.
  • Enforcement regulatory and governmental agencies as permitted or required by law, authorised by any order of court or to meet obligations to regulatory authorities.

The disclosure of your data may involve the transfer of your personal data to places outside of Malaysia, and by providing us your personal data you agree to such a transfer where it is required to provide you the services you have requested, and for the performance of any contractual obligations you have with CGC Digital including for storage purposes.

6. Use of Data

Your data may be used to customize and improve your user experience on this site. Efforts will be made to prevent your data from being made available to third parties unless:

  • provided for otherwise in this Privacy Policy;
  • your consent is obtained, such as when you share the data;
  • a service provided on our site requires interaction with a third party, or is provided by a third party;
  • pursuant to legal action or law enforcement;
  • when it is found that your use of this site violates the CGC Digital’s website’s policy, terms of service, or other usage guidelines, or if it is deemed reasonably necessary by the CGC Digital’s website to protect the CGC Digital website’s legal rights and/or property.

In the event you choose to use links displayed on this web site to visit other websites, you are advised to read the privacy policies published on those sites.

7. Data Protection & Retention

All physical, technical and organisational measures needed to ensure the security and confidentiality of personal data shall be undertaken by CGC Digital. If we disclose any of your personal data to our authorised agents or service providers, we will require them to appropriately safeguard the personal data provided to them.

CGC Digital will retain your personal data for as long as necessary to fulfill the purpose(s) for which it was collected or to comply with legal, regulatory and internal requirements. Thereafter, your data shall be destructed or permanently deleted.

8. Editing or Deleting Your Account Information

You are provided with the ability to edit the information stored for your user account information during registration, by visiting your user account control panel. You can request for your user account to be deleted; to do so, please contact the site administrator. Please see the site’s Terms of Use for more information.

9. Data Correction / Update

You have the right to access your personal data. If you would like to request access to your personal data, please contact us. Please note that depending on the information requested we may charge a small fee. We may also take steps to verify your identity before fulfilling your request for access to your personal data.

CGC Digital is committed to ensure that the personal data we hold about you is accurate, complete, not misleading and up-to-date. If there are any changes to your personal data or if you believe that the personal data we have about you is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date, please contact us so that we may take the necessary steps to update your personal data.

10. Contact Us

If you need to contact us, you may visit us at http://www.cgcdigital.com.my.

11. Changes to this Privacy Policy

Changes may be made to this policy from time to time. You will be notified of substantial changes to this policy either through the posting of a prominent announcement on the site, and/or by a mail message sent to the e-mail address you have provided, which is stored within your user settings.

Security Policy

Monitoring System – For security purposes and to ensure that the website of CGC Digital remains available to web users, CGC Digital uses special software programs for monitoring network traffic to identify unauthorized attempts to upload or change information, or otherwise to cause damage to the CGC Digital’s server system. These programs collect no information that directly identify individuals, but they do collect information that could help CGC Digital to identify attempt to tamper with its website.

If you use CGC Digital website, you should take note that all activities may be monitored and recorded. Anyone using the CGC Digital website expressly consents to such monitoring and recording.

Log information – The CGC Digital server automatically records information that your browser sends whenever you visit its website. These server logs may include information such as the date and time of your visit, your Internet Protocol address, browser type, browser language, browser screen size, and one or more cookies that identify your browser. The information collected is only used to compile statistics, on an aggregated basis, for the usage of the CGC Digital website.

Cookies – What are cookies? A cookie is a small piece of information that is sent to your browser when you access a website. The use of cookies is an industry standard and they are found at most major websites.

On those pages where CGC Digital uses “cookies” to facilitate your use of the website, it does not collect personal information about you. Cookies help to store user preferences and track usage trends on an aggregated basis. CGC Digital uses cookies to define user sessions as well as to provide a number of key features for the website usage reports. These cookies are unique to CGC Digital domain and cannot be altered or retrieved by any service on another domain.

Google Analytics – The CGC Digital website makes use of Google Analytics, an external service provided by Google, to obtain reports about the usage of its website. The information sent by the browser is also sent to servers operated by Google, and is used to provide CGC Digital with aggregated statistics about the number of browser visits, usage patterns and searches performed on the CGC Digital website.

Information from e-mail you send to CGC Digital – If you decide to send an e-mail message, the message will usually contain your return e-mail address. If you include personally-identifying information in your e-mail because you want CGC Digital to address issues specific to your situation, CGC Digital may use that information in responding to your request. Also, e-mail is not totally secured against interception. Please send necessary information to help CGC Digital process your request.

Voluntary Submission of Information – On some of the CGC Digital web pages, CGC Digital provides forms that let you voluntarily submit personal information (such as e-mail address, contact number or name). For example, this occurs when you are submitting a feedback/enquiry/complaint form to CGC Digital.

All submitted information is used only for the expressed purposes for which it is intended and is not made available to any third party.

Personal Information Storage Security – CGC Digital maintains strict security standards to safeguard your personal information submitted via email or voluntary submission of information as mentioned above. CGC Digital will always ensure that the transmission, processing and storage of your personal data are in compliance with the Privacy Policy.

Pengenalan

Di CGC Digital Sdn. Bhd. (“CGC Digital”), kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda mematuhi undang-undang Malaysia. CGC Digital hanya akan mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi anda mengikut undang-undang (termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) dan ini memperkatakan dasar privasi dengan maklumat peribadi (dirujuk sebagai “data”) yang mungkin dikumpulkan tentang anda melalui perkhidmatan kami atau kemudahan. Polisi ini tidak terpakai bagi entiti lain yang tidak dimiliki atau dikawal oleh laman web CGC Digital, ia juga tidak terpakai bagi orang yang bukan pekerja atau ejen laman web CGC Digital, atau yang bukan di bawah kawalan laman web CGC Digital. Sila ambil masa untuk membaca Terma Penggunaan laman ini.

Ungkapan “CGC Digital” adalah termasuk syarikat-syarikat berkaitan CGC Digital, melainkan dinyatakan sebaliknya.

1. Pengumpulan Data

Anda mungkin dikehendaki untuk memberikan CGC Digital data peribadi anda apabila anda meminta maklumat atau mendaftar untuk produk dan perkhidmatan kami. Dengan berbuat demikian, anda bersetuju dengan penggunaan oleh CGC Digital selaras dengan Dasar Privasi ini.

Data sensitif berkaitan peribadi anda (termasuk data yang berkaitan dengan kesihatan fizikal atau mental anda, atau pensabitan kesalahan, dan lain-lain) akan diambil pakai oleh kami sekiranya anda memohon produk-produk tertentu yang memerlukan anda untuk mendedahkan data sensitif peribadi kepada kami. CGC Digital hanya akan menggunakan data sensitif peribadi anda untuk memberikan perkhidmatan yang ingin anda mendaftar. Jika CGC Digital mengumpul, menggunakan, mengekalkan atau mendedahkan data sensitif peribadi anda, kami akan meminta persetujuan anda.

Anda mempunyai pilihan, pada bila-bila masa, untuk tidak memberikan data/data peribadi anda sensitif peribadi atau untuk membatalkan persetujuan anda untuk pemprosesan CGC Digital data/data peribadi anda sensitif peribadi. Walau bagaimanapun , kegagalan untuk memberikan apa-apa data peribadi/data peribadi yang sensitif atau pembatalan persetujuan anda untuk memproses data data peribadi/sensitif peribadi yang diberikan boleh mengakibatkan CGC Digital tidak dapat menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan yang berkesan dan berterusan.

2. Pengumpulan Data

Seperti terdapat pada kebanyakan laman web, laman web CGC Digital mungkin juga secara automatik menerima maklumat umum yang terkandung di dalam fail log, seperti alamat IP anda, dan cookie. Maklumat yang dikumpul biasanya akan termasuk tetapi tidak terhad kepada nama anda, alamat e -mel, nombor telefon, dan butiran yang lain setelah anda selesaikan maklum balas/pertanyaan/aduan dan borang perhubungan pantas didapati di laman web CGC Digital. Maklumat ini diperlukan untuk kami untuk menyediakan maklumbalas yang diperlukan kepada semua soalan anda. Untuk membolehkan kami memantau aktiviti di laman web CGC Digital, kami juga mengumpul maklumat seperti bilangan pengguna, tarikh dan masa lawatan, bilangan halaman yang dilihat dan maklumat yang dimuat turun.

Data peribadi CGC Digital pindah bayaran boleh sama ada wajib atau sukarela. Data peribadi wajib adalah yang diperlukan untuk menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan. Jika anda tidak memberikan kami dengan data peribadi yang wajib, CGC Digital tidak akan dapat menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan kami.
Data peribadi sukarela adalah mereka yang tidak wajib bagi membolehkan CGC Digital untuk menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan kami. Jika anda tidak memberikan CGC Digital dengan data peribadi secara sukarela, anda masih boleh mendaftar untuk produk dan perkhidmatan kami. Data peribadi wajib dan sukarela berbeza untuk setiap produk dan perkhidmatan dan akan ditunjukkan dalam borang permohonan.

Data daripada anda diperolehi dalam pelbagai cara, seperti:

  • Apabila anda mendaftar untuk atau menggunakan salah satu perkhidmatan yang telah disediakan oleh CGC Digital.
  • Apabila anda menghubungi CGC Digital melalui pelbagai kaedah, seperti borang permohonan, e-mel dan surat menyurat , panggilan telefon dan perbualan anda dengan kakitangan CGC Digital.
  • Daripada analisis kami berkaitan transaksi anda (contohnya sejarah pembayaran , pinjaman atau baki deposit, kredit atau pembelian kad debit).
  • CGC Digital juga boleh mendapatkan data peribadi anda apabila anda mengambil bahagian dalam kaji selidik pelanggan atau apabila anda mendaftar untuk mana-mana promosi CGC Digital.
  • Apabila kami mendapatkan apa-apa data dan maklumat daripada pihak yang diberi kuasa ketiga (contoh agensi rujukan kredit, agensi pengawalseliaan dan penguatkuasaan , majikan, pemegang akaun bersama, penjamin, wakil undang-undang).
3. Cookies

Cookie ialah satu pakej data yang membolehkan server kami mengenal pasti dan berinteraksi dengan lebih berkesan dengan komputer anda tanpa mengenal pasti pengguna individu. Seperti banyak laman web yang lain, laman web ini menetapkan dan menggunakan cookies untuk meningkatkan pengalaman pengguna anda; untuk mengingati tetapan peribadi anda misalnya.

4. Tujuan Memproses Data Peribadi Anda

CGC Digital boleh memproses data peribadi anda atas sebab-sebab berikut :

  • untuk menilai produk dan perkhidmatan kami.
  • untuk mengesahkan kedudukan kewangan melalui rujukan cek kredit.
  • mengurus dan menyenggara akaun dan kemudahan anda.
  • untuk menilai keperluan kewangan dan untuk terus melaksanakan obligasi kontrak yang dibuat antara CGC Digital dan anda.
  • untuk bertindak balas kepada pertanyaan dan aduan anda dan untuk menyelesaikan pertikaian.
  • untuk fungsi dalaman seperti menilai keberkesanan pemasaran , penyelidikan pasaran, analisis statistik dan pemodelan, laporan, audit dan pengurusan risiko dan untuk mengelakkan penipuan.
  • pemenuhan apa-apa peraturan dan keperluan untuk apa-apa sebab lain yang berkaitan dengan menyediakan anda perkhidmatan yang anda perlukan.

CGC Digital juga boleh berkongsi data peribadi anda dengan entiti lain seperti ejen CGC Digital atau rakan kongsi strategik dan pihak ketiga yang lain (”entiti lain“) dan anda boleh menerima komunikasi pemasaran daripada CGC Digital atau daripada entiti lain mengenai produk dan perkhidmatan yang mungkin menarik untuk anda.

Sekiranya anda tidak lagi ingin menerima komunikasi pemasaran, sila maklumkan kepada kami untuk menarik balik kebenaran anda dan kami akan menghentikan pemprosesan dan berkongsi data peribadi anda dengan entiti lain untuk tujuan menghantar komunikasi pemasaran.

Anda mempunyai pilihan untuk menarik balik kebenaran anda untuk menerima pemasaran atau bahan promosi/komunikasi, anda boleh menghubungi kami dengan menggunakan maklumat hubungan yang terdapat pada laman web.

5. Pendedahan Data Peribadi

Maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami akan dirahsiakan. Walau bagaimanapun, untuk menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan yang berkesan dan berterusan dan mematuhi apa-apa kehendak undang-undang dan peraturan, kami mungkin perlu untuk mendedahkan data peribadi anda kepada:

  • Agensi-agensi rujukan kredit apabila anda memohon mana-mana produk berasaskan kredit kami.
  • Agen dan penyedia perkhidmatan dengan siapa kita mempunyai perjanjian kontrak untuk beberapa fungsi, perkhidmatan dan aktiviti.
  • Penyedia perkhidmatan kewangan (contohnya broker gadai janji, syarikat-syarikat insurans).
  • Pedagang dan rakan strategik.
  • Pihak yang diberi kuasa oleh anda.
  • Penguatkuasaan agensi kawal selia dan kerajaan seperti yang dibenarkan atau dikehendaki oleh undang-undang, yang diberi kuasa oleh mana-mana perintah mahkamah atau untuk memenuhi obligasi kepada pihak berkuasa.

Pendedahan data anda mungkin melibatkan pemindahan data peribadi anda ke tempat-tempat di luar Malaysia, dan dengan menyediakan kami data peribadi anda, anda bersetuju untuk apa-apa pemindahan mana ia dikehendaki memberikan anda perkhidmatan yang anda telah diminta, dan bagi pelaksanaan apa-apa kewajipan kontrak anda dengan CGC Digital termasuk untuk tujuan penyimpanan.

6. Penggunaan Data

Data anda boleh digunakan untuk menyesuaikan dan meningkatkan pengalaman pengguna anda di laman web ini. Usaha akan diambil untuk menghalang data anda daripada yang disediakan untuk pihak ketiga melainkan jika:

  • disediakan bagi selainnya dalam Dasar Privasi ini;
  • kebenaran anda diperolehi, seperti apabila anda berkongsi data;
  • perkhidmatan yang disediakan di laman web kami memerlukan interaksi dengan pihak ketiga, atau disediakan oleh pihak ketiga;
  • menurut tindakan undang-undang atau penguatkuasaan undang-undang;
  • apabila didapati bahawa penggunaan laman ini melanggar polisi laman web CGC Digital ini, syarat-syarat perkhidmatan, atau garis panduan penggunaan lain, atau jika ia dianggap semunasabahnya perlu oleh laman web CGC Digital untuk melindungi hak-hak dan / atau harta undang-undang laman web CGC Digital.

Sekiranya anda memilih untuk menggunakan pautan yang dipaparkan di laman web ini untuk melawat laman web lain, anda dinasihatkan untuk membaca dasar privasi yang disiarkan laman web berkenaan.

7. Perlindungan & Pengekalan Data

Semua langkah-langkah fizikal, teknikal dan organisasi yang diperlukan untuk memastikan keselamatan dan kerahsiaan data peribadi itu hendaklah dijalankan oleh CGC Digital. Sekiranya kami mendedahkan apa-apa data peribadi anda kepada ejen-ejen kami yang diberi kuasa atau penyedia perkhidmatan, kami memerlukan mereka sewajarnya melindungi data peribadi yang diberikan kepada mereka.

CGC Digital akan mengekalkan data peribadi anda untuk tempoh yang perlu untuk memenuhi tujuan yang mana ia dikumpulkan atau mematuhi keperluan undang-undang, kawal selia dan keperluan dalaman. Selepas itu, data anda akan dimusnahkan atau dipadamkan secara kekal.

8. Menyunting atau Menghapuskan Maklumat Akaun Anda

Anda dibekalkan dengan keupayaan untuk mengedit maklumat yang disimpan untuk maklumat akaun pengguna anda semasa pendaftaran, dengan melawat panel kawalan akaun pengguna anda. Anda boleh meminta untuk akaun pengguna anda dipadamkan; untuk berbuat demikian, sila hubungi penyelaras web. Sila lihat Terma Penggunaan untuk maklumat lanjut.

9. Pembetulan Data / Kemas Kini

Anda mempunyai hak untuk mengakses data peribadi anda. Jika anda ingin mengakses data peribadi anda, sila hubungi kami. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin akan mengenakan sedikit bayaran bergantung kepada maklumat yang diminta. Kami juga boleh mengambil langkah-langkah untuk mengesahkan identiti anda sebelum memenuhi permintaan anda untuk mengakses data peribadi anda.

CGC Digital komited untuk memastikan bahawa data peribadi yang kami simpan tentang anda adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan adalah terkini. Jika terdapat sebarang perubahan kepada data peribadi anda atau jika anda percaya bahawa data peribadi anda yang bersama kami adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak terkini, sila hubungi pihak kami supaya langkah boleh di ambil untuk mengemaskini data peribadi anda.

10. Hubungi Kami

Jika anda perlu menghubungi kami, anda boleh kunjungi kami di http://www.cgcdigital.com.my.

11. Perubahan Dasar Privasi ini

Perubahan boleh dibuat kepada polisi ini dari semasa ke semasa. Anda akan dimaklumkan mengenai perubahan kepada dasar ini sama ada melalui pengumuman dengan jelas di laman web, dan / atau mesej mel yang dihantar ke alamat e-mel yang anda telah disediakan, yang disimpan dalam tetapan pengguna anda.


Dasar Keselamatan

Sistem Pemantauan – Untuk tujuan keselamatan dan memastikan bahawa laman web CGC Digital adalah tersedia untuk pengguna web, CGC Digital menggunakan program perisian khas untuk trafik rangkaian pemantauan bagi mengenalpasti percubaan yang tidak dibenarkan untuk memuat naik atau mengubah maklumat, atau sebaliknya menyebabkan kerosakan kepada sistem server CGC Digital. Program-program ini mengumpul maklumat yang secara langsung mengenal pasti individu dan mengumpul maklumat yang boleh membantu CGC Digital untuk mengenal pasti usaha untuk mengganggu laman webnya.

Jika anda menggunakan laman web CGC Digital, anda perlu mengambil perhatian bahawa semua aktiviti boleh dipantau dan direkodkan. Sesiapa yang menggunakan laman web CGC Digital itu secara nyata bersetuju untuk pemantauan dan rakaman tersebut.

Maklumat log – Server CGC Digital secara automatik merekodkan maklumat setiap kali anda melawat laman web. Log server ini mungkin termasuk maklumat seperti tarikh dan masa lawatan anda, alamat Protokol Internet anda, jenis server, bahasa server, saiz skrin penyemak imbas, dan satu atau lebih cookies yang mengenal pasti server anda. Maklumat yang dikumpul hanya digunakan untuk menyusun statistik , secara agregat , bagi penggunaan laman web CGC Digital.

Cookies – Apakah cookies? Cookies adalah sebahagian kecil maklumat yang dikirimkan ke penyemak imbas anda apabila anda mengakses laman web. Penggunaan cookie adalah satu praktis standard industri dan didapati di laman web yang paling utama.

Pada halaman tersebut di mana CGC Digital menggunakan “cookies” untuk memudahkan penggunaan laman web ini, ia tidak mengumpul maklumat peribadi tentang anda. Cookies membantu untuk menyimpan pilihan pengguna dan mengesan trend penggunaan secara diagregatkan. CGC Digital menggunakan cookies untuk menentukan sesi pengguna dan juga untuk menyediakan beberapa ciri-ciri utama untuk laporan penggunaan laman web. Cookies ini adalah unik untuk domain CGC Digital dan tidak boleh diubah atau diambil semula oleh mana-mana perkhidmatan pada domain yang lain.

Google Analytics – Laman web CGC Digital menggunakan Google Analytics, satu khidmat luar yang disediakan oleh Google, untuk mendapatkan laporan tentang penggunaan laman web. Maklumat yang dihantar oleh pelayar juga dihantar ke pelayan yang dikendalikan oleh Google, dan digunakan untuk menyediakan CGC Digital dengan statistik agregat mengenai jumlah lawatan , corak penggunaan dan carian yang dilakukan pada laman web CGC Digital.

Maklumat daripada e- mel yang anda hantar kepada CGC Digital – Jika anda membuat keputusan untuk menghantar mesej e -mel, mesej biasanya akan mengandungi alamat e- mel kembali anda. Jika anda termasuk maklumat peribadi yang mengenal pasti dalam e -mel anda kerana anda mahu CGC Digital untuk menangani isu-isu tertentu dengan situasi anda, CGC Digital boleh menggunakan maklumat yang dalam bertindak balas kepada permintaan anda. Selain itu, e -mel tidak sama sekali dicagarkan pemintasan. Sila hantar maklumat yang diperlukan untuk membantu proses CGC Digital permintaan anda.

Penyerahan sukarela Maklumat – Pada beberapa laman web CGC Digital, CGC Digital menyediakan bentuk yang membolehkan anda secara sukarela menyerahkan maklumat peribadi (seperti alamat e -mel, nombor telefon atau nama). Sebagai contoh, ini berlaku apabila anda menyerahkan pertanyaan/borang aduan maklum balas kepada CGC Digital.

Semua maklumat yang dikemukakan hanya digunakan untuk tujuan yang dinyatakan yang mana ia bertujuan dan tidak dibuat kepada mana-mana pihak ketiga.

Maklumat Peribadi Keselamatan Storan – CGC Digital mengekalkan standard keselamatan yang ketat untuk melindungi maklumat peribadi anda yang dihantar melalui e-mel atau peraturan sukarela maklumat seperti yang dinyatakan di atas. CGC Digital akan sentiasa memastikan penghantaran, pemprosesan dan penyimpanan data peribadi anda mematuhi Dasar Privasi.